Intensieve praktijkgerichte interviewtraining voor feitenonderzoekers.

Training investigative interviewing

How2Ask is in Nederland toonaangevend op het gebied van training in investigative interviewing. Wij bieden kwalitatief hoogstaande interviewtrainingen. Onze combinatie van wetenschappelijke kennis, praktische ervaring met feitenonderzoek en ons internationale netwerk is uniek. De trainers en trainingsacteurs zijn deskundig, ervaren én gepassioneerd. Onze interviewtrainingen worden zowel in-company verzorgd als op onze eigen trainingslocatie. Ook kun je bij ons een open inschrijving volgen.

 

We werken altijd in kleine groepen, zodat er veel ruimte is voor individuele aandacht. En altijd met praktijkgerichte casuïstiek, trainingsacteurs en inhoudelijke feedback. Wij stemmen onze trainingen en masterclasses bovendien af op de interviews die jij in je werk tegenkomt. De wetenschappelijke kennis over het menselijk geheugen en de interviewtechnieken die je leert, kun je dus direct gebruiken in je interviewpraktijk. Je interviews leveren zo meer en betere informatie op. En je feitenonderzoeken worden daarmee doeltreffender en efficiënter.

MASTERCLASS GESPREKKEN MET KLOKKENLUIDERS

Voer jij gesprekken met klokkenluiders? Dan is deze masterclass met max. 4 deelnemers zonder twijfel bijzonder waardevol voor jou. Na een uitgebreide intake volg je een op maat gesneden masterclass en leer je over alle aspecten van jouw gesprekken met klokkenluiders. Zowel de psychologische als praktische kant komen diepgaand aan bod.

 

 

TRAINING INVESTIGATIVE INTERVIEWING

Deze interviewtraining is een must voor iedere feitenonderzoeker. Volg deze intensieve training in groepen van max. 4 deelnemers en leer over geheugen, communicatie en vooral: praktische zaken zoals het effectief gebruiken van aantekeningen, neutraal confronteren, omgaan met weerstand en doorvragen. Op die manier ben jij goed voorbereid voor diepgaande interviews in jouw onderzoeken.

 

 

TRAINING COGNITIEF INTERVIEW

Zoek jij meer verdieping in je interviews? Wij trainen je in cognitive interviewing aan de hand van de memory-enhancing techniques van grondleggers Fisher & Geiselman. Hoe haal je het beste informatie uit iemands geheugen? Hoe kan iemand via de juiste cues bij een herinnering komen? Je leert het met dit krachtig stuk interviewgereedschap.