54521743_l

Hero subtitel


Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Maecenas massa urna, laoreet quis lacus non, dapibus bibendum metus. Phasellus non tristique eros. Nullam porta ex ac lacus efficitur suscipit.

Verhoren is vakwerk

Wim van Amerongen, Programmadirecteur Herijking Opsporing, van de Nationale Politie schreef onlangs een mooi artikel over Het Verhoor. Van Amerongen breekt in dit artikel een lans voor het  investigative interview.

Het doet mij deugd dat ook in Nederland langzaam maar zeker binnen het verdachtenverhoor nieuwe technieken de aandacht gaan krijgen. Technieken die gebaseerd zijn op wetenschappelijk onderzoek en bewezen hebben effectief te zijn. 

Van Amerongen beschrijft kort maar krachtig het belang van investigative interviewing en het belang van wetenschappelijke kennis bij het uitvoeren van verhoren. 

In onze interviewtrainingen zien wij iedere keer weer dat echte professionals op het gebied van verhoren zich die nieuwe kennis zeer snel eigen weten te maken en deze kennis uitstekend kunnen toepassen binnen hun eigen werkwijze-verhoorstijl. Dat geldt ook technieken om herinneringen terug te halen. Ik doel dan op het cognitief interview.

Ik zou zeggen lees het artikel van Wim van Amerongen Verhoren is vakwerk 

In dit artikel staat ook een link naar een presentatie van de Noorse rechercheur Dr Asbjørn Rachlew over hoe de Noorse Politie Breivik verhoorde nadat hij 2012 in totaal 77 jonge mensen vermoordde: 

https://www.youtube.com/watch?v=nFLeaDHV0tk (begint na 16 minuten).

De moeite van het lezen en kijken waard. Wil je meer weten over investigative interviewing stuur dan even een e-mail naar gerardovermars@how2ask met het verzoek om jou onze whitepaper toe te sturen.

 


Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Google plus
Print Email