Specialistische interviewtrainingen

Bekijk hier ons specialistische trainingsaanbod voor professionals. Deze trainingen worden zowel in-company als via open inschrijving aangeboden. 

Dit zijn echte "masterclasses". Het aantal deelnemers is beperkt tot maximaal 4 en aan de inschrijving gaat een intake vooraf. 

Training "Gesprekken met klokkenluiders" op 9 en 10 mei 2019
16-02-2019

De afgelopen jaren hebben laten zien dat klokkenluiders een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het aan de orde stellen en oplossen van misstanden binnen ondernemingen. Daarbij is tevens gebleken dat het op een correcte wijze managen van klokkenluiders niet eenvoudig is. Met name als het gaat om het afschermen van de identiteit van de klokkenluider en het traject van het zorgvuldig veredelen, toetsen en uiteindelijk gebruiken van de aangereikte informatie kan er veel mis gaan. Dit kan grote gevolgen hebben voor de klokkenluider en voor de organisatie.

Trainingen

Onze trainingen vinden plaats in kleine groepen waardoor er veel ruimte is voor individuele aandacht. Tijdens onze trainingen werken we met praktijkgerichte casuïstiek, rollenspellen en inhoudelijke feedback. Hierdoor maakt u snel vorderingen. Na twee dagen intensief trainen kunt u de interviewtechnieken direct in uw praktijk toepassen en daarmee de kwaliteit van uw feitenonderzoeken verder verbeteren.

Masterclass "gesprekken met klokkenluiders"

De afgelopen jaren hebben laten zien dat klokkenluiders een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het aan de orde stellen en oplossen van misstanden binnen ondernemingen. Daarbij is tevens gebleken dat het op een correcte wijze managen van klokkenluiders niet eenvoudig is. Deze Masterclass (4 deelnemers) reikt u niet alleen het gereedschap aan om die gesprekken te voeren maar traint u ook in de hierbij horende vaardigheden.

Schrijf nu in voor de training op  9 en 10 mei 2019

 Meer informatie over deze masterclass

Open inschrijving "investigative interviewing"

Ook in 2019 organiseren we op de eigen trainingslocatie  weer intensieve 2-daagse  PEACE-interviewtrainingen met open inschrijving en maximaal 5 deelnemers per training. 

De trainingen in de eerste helft van 2019 zijn op:

  • 11 en 12 april 2019 (nog 1 plaats)
  • 16 en 17 mei 2019 (nog 1 plaats)
  • 4 en 5 juli 2019 (4 plaatsen)

Voor meer informatie en inschrijving (.....)

Interviewtools

Goed interviewen is vooral een kwestie van het juiste gereedschap inzetten op het juiste moment. Dit leert u door het bestuderen van theorie maar met name door oefening. U wordt uitgerust met wetenschappelijk gefundeerde interviewtools en u leert ze flexibel (...)

Team

How2Ask bestaat uit Geralda Odinot, Roel Boon en Gerard Overmars. Wij zijn een sterk team met veel ervaring in de wetenschap, de interviewpraktijk en feitenonderzoeken. Samen met onze vaste trainingsacteurs zorgen we voor een veilige leeromgeving en sterke inhoudelijke feedback tijdens onze trainingen investigative interviewing.

Lees meer