Masterclass "Gesprekken met klokkenluiders"
meeting wb3

Training "Gesprekken met klokkenluiders"


Training "Gesprekken met klokkenluiders"

De afgelopen jaren hebben laten zien dat klokkenluiders een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het aan de orde stellen en oplossen van misstanden binnen ondernemingen. Daarbij is tevens gebleken dat het op een correcte wijze managen van klokkenluiders niet eenvoudig is. Met name als het gaat om het afschermen van de identiteit van de klokkenluider en het traject van het zorgvuldig veredelen, toetsen en uiteindelijk gebruiken van de aangereikte informatie kan er veel mis gaan. Dit kan grote gevolgen hebben voor de klokkenluider en voor de organisatie.

 

Daarbij komt dat de functionarissen die met de klokkenluiders in gesprek gaan hier veelal weinig tot geen ervaring mee hebben. De juridische kaders zijn meestal wel bekend maar de vertaling naar de praktijk van het gesprek met de klokkenluider is niet eenvoudig.

Deze Masterclass reikt u niet alleen het gereedschap aan om die gesprekken te voeren maar traint u ook in de hierbij horende vaardigheden. 

De opzet van de Masterclass.

Tijdens de 2-daagse training zelf besteden we eerst aandacht voor de wijze waarop de gesprekken met klokkenluiders gevoerd worden. Daarbij komen onderwerpen als werking en kwetsbaarheid van het geheugen, tunnelvisie, soorten vragen, afscherming van identiteit, wijze van communiceren, geschikte ontmoetingsplaatsen en verslaglegging aan de orde. (Basis voor de gespreksvoering met de klokkenluider zijn het investigative interview en het PEACE-interviewmodel.)

Vervolgens gaan we met de casus aan de gang. Deze loopt als een rode draad door de training heen. U bereidt dan een ontmoeting/gesprek met de klokkenluider voor en voert dit uit. Daarna evalueren we op vorm en inhoud. Vervolgens gaan we door naar een volgende stap in het proces. Doordat er maximaal 4 deelnemers zijn is de training zeer intensief en kent een steile leercurve. Het rendement van uw tijdsinvestering is dan ook maximaal.

Een deelnemer aan deze training merkte aan het einde van de training op dat zij bij de training had ervaren dat het voeren van gesprekken met klokkenluiders een specifieke competentie is waar een training noodzakelijk voor is. Tenminste als je gaat voor maximale en betrouwbare informatie met een gelimiteerd afbreukrisico voor klokkenluider en organisatie.

De trainer:

De training wordt verzorgd door Gerard Overmars. Gerard is niet alleen een ervaren onderzoeker en interviewtrainer maar hij heeft ook gewerkt als “runner” bij een criminele inlichtingeneenheid. Hij kan u dan ook vanuit de theorie en vanuit de praktijk zijn kennis en ervaring meegeven. Gerard wordt tijdens de training bijgestaan door één van de vaste trainingsacteurs van How2Ask. Dit garandeert een prettig trainingsklimaat waarin op een deskundige wijze feedback wordt gegeven welke ook direct toepasbaar is.

Doelgroep:

De functionarissen binnen ondernemingen die volgens artikel 2 van de Wet Huis voor de Klokkenluiders zijn aangewezen als persoon waar medewerkers een misstand kunnen melden.

Kosten voor deze Masterclass:

Het betreft hier een tweedaagse zeer intensieve praktijkgerichte Masterclass die wordt verzorgd op onze eigen trainingslocatie te Weesp op. Het aantal deelnemers bedraagt maximaal 4 personen. De kosten bedragen € 965,00 p.p. (ex BTW). Dit bedrag is inclusief lunches, koffie, thee enz. alsmede een uitgebreide reader.

Open inschrijving:

Op 20 en 21 februari 2020 (Volorganiseren wij een masterclass "Gesprekken met klokkenluiders" voor maximaal 4 deelnemers. Belangstelling? Stuur een e-mail naar training@how2ask.nl. Wij sturen je dan een inschrijfformulier. Binnenkort komen we weer met nieuwe data. Belangstelling? Laat het even weten we reserveren dan vrijblijvend een plaats voor je.

Belangstelling voor een in-company training? Vraag naar de mogelijkheden op info@how2ask.nl.


Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Google plus
Print Email