training "gesprekken met klokkenluiders"
meeting wb-1

Hero subtitel


Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Maecenas massa urna, laoreet quis lacus non, dapibus bibendum metus. Phasellus non tristique eros. Nullam porta ex ac lacus efficitur suscipit.

Help de klokkenluider verzuipt

Iedere dag weer blijkt het belang van klokkenluiders voor onze maatschappij. Vraag het maar aan Trump. Op de site van BNR stond het zo: De jacht op de klokkenluider die een impeachment-proces tegen Trump op gang bracht is geopend. Volgens de New York Times zou het gaan om een CIA-agent die een tijdje in het Witte Huis heeft gewerkt. Mooi dat er dan ook op 3 december 2019 een Behavioral Risk Congres is met de prangende titel "Help de klokkenluider verzuipt". 

 

Het congres staat in het teken van falende klokkenluiderssystemen. Waarom ontvangen leidinggevenden zo weinig signalen van de werkvloer? Komt het door het ivoor van de toren of worden signalen domweg niet gegeven? Wat doen klokkenluiders, Risk & Compliance professionals en bestuurders niet goed? Hoe kan het beter? Het Behavioral Risk Congres begint op dinsdag 3 december om 13.15 uur in het hoofdgebouw van KPMG in Amstelveen.

Tijdens het Congres zullen de drie keynotes, waaronder Anneke van Zanen-Nieberg RA, en Mr. Kitty Nooy hun visie geven op het thema “Help, de klokkenluider verzuipt!” vanuit hun eigen verschillende achtergronden, te weten de sport (NOC*NSF) en de overheid. De derde keynote geeft zijn visie vanuit de gezondheidszorg. Zij gaan als deskundigen hun analyses delen met de deelnemers èn de diagnoses stellen, onder leiding van Prof. Dr. Muel Kaptein en ervaringsdeskundige / auteur Jaap ten Wolde.

How2Ask is op dit congres ook aanwezig als één van de partners van dit Congres. Vanuit onze core business "training in investigative interviewing" hebben wij een masterclass "Gesprekken met klokkenluiders" ontwikkeld.

De opzet van de Masterclass.

Tijdens deze 2-daagse training besteden we eerst aandacht voor de wijze waarop de gesprekken met klokkenluiders gevoerd worden. Daarbij komen onderwerpen als werking en kwetsbaarheid van het geheugen, tunnelvisie, soorten vragen, afscherming van identiteit, wijze van communiceren, geschikte ontmoetingsplaatsen en verslaglegging aan de orde. 

Vervolgens gaan we met de casus aan de gang. Deze loopt als een rode draad door de training heen. U bereidt dan een ontmoeting/gesprek met de klokkenluider voor en voert dit uit. Daarna evalueren we op vorm en inhoud. Vervolgens gaan we door naar een volgende stap in het proces. Doordat er maximaal 4 deelnemers zijn is de training zeer intensief en kent een steile leercurve. Het rendement van uw tijdsinvestering is dan ook maximaal.

Deze training is met name bedoeld voor functionarissen binnen ondernemingen die zijn aangewezen als persoon waar medewerkers een misstand kunnen melden.

Voorafgaande aan het congres en na afloop kunt u met ons in gesprek over onze training "GESPREKKEN MET KLOKKENLUIDERS"Een training die eraan kan bijdragen dat uw klokkenluiders niet verdrinken.

Meer informatie over deze masterclass.

Meer informatie over het congres.

 


Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Google plus
Print Email