Congres "Help de klokkenluider verzuipt".
Banner 3 december 2019 langwerpig

Hero subtitel


Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Maecenas massa urna, laoreet quis lacus non, dapibus bibendum metus. Phasellus non tristique eros. Nullam porta ex ac lacus efficitur suscipit.

Congres "Help de klokkenluider verzuipt".

Op 3 december 2019 organiseert KPMG Forensic & IARCS in samenwerking met Risk & Compliance Platform een congres over klokkenluiden. How2Ask is een van de partners van dit congres.

Doel van het congres is het neerzetten van een visie op hoe organisaties nog beter met klokkenluiden kunnen omgaan dan ze nu doen. Vragen die onder meer aan bod komen zijn: hoe kunnen medewerkers (bijna-)incidenten die zij constateren goed melden, hoe worden zij gefaciliteerd, hoe weten we dit en wat is een goede opvolging van meldingen?

 

Hoe kan het beter?
Waarom ontvangen leidinggevenden zo weinig signalen van de werkvloer? Komt dit door het ivoor van de toren of worden signalen simpelweg niet gegeven? Deze vragen staan centraal tijdens het congres 'Help, de klokkenluider verzuipt!'. Doel is om aan het einde van de dag antwoord te kunnen geven op deze vragen en om een visie neer te zetten op hoe organisaties nog beter met klokkenluiden kunnen omgaan dan ze nu doen.

De primaire doelgroep voor deze dag zijn compliance, risk en communication officers. Maar ook voor controllers, auditors, bestuurders en toezichthouders is het congres relevant.      

Een nieuw systeem
Drie keynote speakers, te weten Anneke van Zanen-Nieberg RA, Willem Geerlings en mr. Kitty Nooy delen hun visie op het centrale thema. Vervolgens zullen prof. dr. Muel Kaptein en ervaringsdeskundige/auteur Jaap ten Wolde een geheel nieuw 'systeem' presenteren dat de bestaande belemmeringen voor klokkenluiders wegneemt. Een expertpanel met Maurice Oostendorp (CEO, de Volksbank), Alain Hoekstra (Huis voor Klokkenluiders) en Brigitte Rijshouwer als ervaren communicatie-expert zal het gepresenteerde systeem vervolgens kritisch beoordelen.

Datum en locatie
Het congres vindt plaats op dinsdag 3 december 2019. Het start om 13.15 uur.Het start om 13.15 uur in het KPMG kantoor in Amstelveen. Parkeergelegenheid is beschikbaar.

Het congres wordt afgesloten met een netwerkborrel om 18.00 uur. Deze interactieve dag staat onder leiding van Kim Raaijmakers als dagvoorzitter.

Aanmelden en meer informatie
Aanmelden kan via het aanmeldformulier op de congreswebsite.

Voor How2Ask-relaties is er een korting van 50 euro. Gebruik daarvoor bij het aanmelden de code How19.

Wij zien u graag op het congres en laten u na afloop of voorafgaande aan het congres graag kennismaken met onze Masterclass "gesprekken met klokkenluiders". Tijdens deze 2-daagse masterclass trainen wij u in de wijze waarop de gesprekken met klokkenluiders gevoerd worden. Daarbij komen onderwerpen als werking en kwetsbaarheid van het geheugen, tunnelvisie, soorten vragen, afscherming van identiteit, wijze van communiceren, geschikte ontmoetingsplaatsen en verslaglegging aan de orde. 


Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Google plus
Print Email