Training investigative interviewing voor feitenonderzoekers
Socrates

Boekreview


Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Maecenas massa urna, laoreet quis lacus non, dapibus bibendum metus. Phasellus non tristique eros. Nullam porta ex ac lacus efficitur suscipit.

Boekreview Socrates op sneakers

Deze keer een boekrecensie over het boek Socrates op sneakers van Elke Wiss. De ondertitel van het boek luidt “Filosofische gids voor het stellen van goede vragen”. Dat verklaart helemaal waarom we er bij How2Ask aandacht aan besteden.

Het boek is prettig geschreven en het leest ook voor niet-filosofen als een trein. Er wordt je tijdens het lezen een spiegel voorgehouden zonder dat het belerend wordt.  De gegeven voorbeelden zijn zeer herkenbaar en tegelijkertijd worden er ook oplossingen aangedragen. Oplossingen die praktisch en uitvoerbaar zijn.

In het boek laat Elke Wiss, samen met Socrates, heel mooi zien hoe je kunt doorvragen en confronteren. Maar bijvoorbeeld ook empathie, met de toevoeging “doen we even nie”, wordt op een mooie manier besproken. Zo kan ik nog wel even doorgaan.

In het boek worden in hoofdstuk 3 ook vaardigheden aangereikt die je kunnen helpen om goede vragen te stellen. En dan zijn we aangeland bij hoofdstuk 4 met de mooie titel “Vraagvaardigheden: techniek, tips en valkuilen”. Daarin interessante onderwerpen als Zijn gesloten vragen verboden? en De mythe van de ‘waaromvraag’. In hoofdstuk 5 tenslotte komt het doorvragen uitgebreid aan de orde met hierin ook praktische tips.

Samengevat is het boek dan ook een aanrader voor iedereen die vanuit de grondhouding goed luisteren goede vragen wil stellen.

Ga je dit najaar bij How2Ask een 2-daagse training Investigative Interviewing (Nederlandse versie) volgen dan krijg je niet alleen onze handleiding maar doen we ook het boek Socrates op sneakers daarbij cadeau. Dit alles onder het motto dat kennis delen over goed interviewen bij How2Ask de core business is.


Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Google plus
Print Email