Het laatste nieuws over interviewen voor feitenonderzoekers

Interviewnieuws

Hier vindt u het laatste nieuws over ontwikkelingen op het gebied van "investigative interviewing".

Congres "Help de klokkenluider verzuipt".
06-11-2019

Op 3 december 2019 organiseert KPMG Forensic & IARCS in samenwerking met Risk & Compliance Platform een congres over klokkenluiden. How2Ask is een van de partners van dit congres.

Doel van het congres is het neerzetten van een visie op hoe organisaties nog beter met klokkenluiden kunnen omgaan dan ze nu doen. Vragen die onder meer aan bod komen zijn: hoe kunnen medewerkers (bijna-)incidenten die zij constateren goed melden, hoe worden zij gefaciliteerd, hoe weten we dit en wat is een goede opvolging van meldingen?

 

Help de klokkenluider verzuipt
27-09-2019

Iedere dag weer blijkt het belang van klokkenluiders voor onze maatschappij. Vraag het maar aan Trump. Op de site van BNR stond het zo: De jacht op de klokkenluider die een impeachment-proces tegen Trump op gang bracht is geopend. Volgens de New York Times zou het gaan om een CIA-agent die een tijdje in het Witte Huis heeft gewerkt. Mooi dat er dan ook op 3 december 2019 een Behavioral Risk Congres is met de prangende titel "Help de klokkenluider verzuipt". 

 

De ACFE heeft PEACE ook ontdekt
20-07-2019

Op de website  van de ACFE las ik een boeiend artikel met de titel "Emerging Trends Affecting the Admission-Seeking Interview. Het betrof hier het verslag van een presentatie welke Scott Porter, senior investigator van de Chartered Professional Accountants van Ontario gaf  tijdens de 30ste jaarlijkse ACFE Global Fraud Conference. Scott gaf hierin een mooie uiteenzetting over PEACE als interviewmodel bij fraudeonderzoeken.

 

Training "Gesprekken met klokkenluiders"
16-02-2019

De afgelopen jaren hebben laten zien dat klokkenluiders een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het aan de orde stellen en oplossen van misstanden binnen ondernemingen. Daarbij is tevens gebleken dat het op een correcte wijze managen van klokkenluiders niet eenvoudig is. Met name als het gaat om het afschermen van de identiteit van de klokkenluider en het traject van het zorgvuldig veredelen, toetsen en uiteindelijk gebruiken van de aangereikte informatie kan er veel mis gaan. Dit kan grote gevolgen hebben voor de klokkenluider en voor de organisatie.

Trainingen

Onze trainingen vinden plaats in kleine groepen waardoor er veel ruimte is voor individuele aandacht. Tijdens onze trainingen werken we met praktijkgerichte casuïstiek, rollenspellen en inhoudelijke feedback. Hierdoor maakt u snel vorderingen. Na twee dagen intensief trainen kunt u de interviewtechnieken direct in uw praktijk toepassen en daarmee de kwaliteit van uw feitenonderzoeken verder verbeteren.

Open inschrijving "Gesprekken met Klokkenluiders"

Wanneer het een van jouw taken is om gesprekken met klokkenluiders te voeren dan is deze training zonder twijfel bijzonder waardevol.

Deze training staat ingepland op:

20 en 21 februari 2020 (4 plaatsen)

19 en 20 maart 2020 (vol)

Meer weten over deze training?

 

Open inschrijving "investigative interviewing"

Regelmatig organiseren wij intensieve 2-daagse  PEACE-interviewtrainingen met open inschrijving en maximaal 5 deelnemers per training. 

Onze trainingsagenda is als volgt:

  • 30 en 31 januari 2020 (3 plaatsen)
  • 5 en 6 maart 2020 (5 plaatsen)
Interviewtools

Goed interviewen is vooral een kwestie van het juiste gereedschap inzetten op het juiste moment. Dit leert u door het bestuderen van theorie maar met name door oefening. U wordt uitgerust met wetenschappelijk gefundeerde interviewtools en u leert ze flexibel (...)

Team

How2Ask bestaat uit Geralda Odinot, Roel Boon en Gerard Overmars. Wij zijn een sterk team met veel ervaring in de wetenschap, de interviewpraktijk en feitenonderzoeken. Samen met onze vaste trainingsacteurs zorgen we voor een veilige leeromgeving en sterke inhoudelijke feedback tijdens onze trainingen investigative interviewing.

Lees meer